Menu

        

         

                   Nibe Kaaglaug med i Nordisk Sildekonkurrence

 

Nibe Kaaglaug var meget tæt på at blive nummer tre i konkurrencen om at blive den bedste hjemmelavede sildeopskrift i Norden. Nordisk Mesterskab i sildeopskrifter   fandt sted på Nyhavns Færgekro og var arrangeret i samarbejde med Copenhagen Cooking.

11 opskrifter var blevet udvalgt til konkurrencen. Nibe Kaaglaug havde helt usædvanligt fået to opskrifter med i Nordisk Mesterskab på Nyhavns Færgekro : Apotekerens sild og saltede og vindtørrede sild, ”Tørrede Jyder”.

Sildeopskrifterne blev bedømt af et professionelt panel af sildeeksperter. Førstepladsen gik til en dansk opskrift, mens anden – og tredjepladsen gik til to svenske opskrifter.

3. pladsen gik til en svensk 9. klasse-dreng, som brændende ønskede sig en læreplads som kokkeelev. En svensk restaurant-chef, der overværede konkurrencen, tilbød på stedet den unge mand en læreplads på sin restaurant i Stockholm – en god sildehistorie !

Mens Nibe Kaaglaugs sildeskærer og sildebanker Hans Heidemann og oldermand og sildehænger Jens Østergaard på 1. salen på Færgekroen dystede i sildekonkurrencen,

var kaaglaugets kloge kone Anna Hansen i aktivitet i et ”markedslokale” i stueplanet på Nyhavns Færgekro, hvor en art markedskrejlere brillerede med gode historier og drikke – og smagsprøver. Laugets kloge kone serverede smagsprøver på tørrede sild og apotekerens sild tilsat gode bemærkninger fra sildebyen Nibe og Limfjorden.

Både nationalt og internationalt slog Nibe Kaaglaug et slag for den gode, historiske og sunde sildespisning, og at man også i provinsen kan lave sildeopskrifter.

Jens Ø.